Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében!

Leírás és Paraméterek

Színek és évek - Klasszik magyar Kaffka Margit
Kötési mód puha kötés
Kiadó Multiverzum Kiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelme 272 oldal
Méret 123 mm x 183 mm x 22 mm
Vonalkód 9786150183220

Színek és évek - Klasszik magyar Kaffka Margit
3.500 Ft
2.975 Ft
Kedvezmény: 525 Ft 15%
Menny.:db

Színek és évek - Klasszik magyar Kaffka Margit

3.500 Ft
2.975 Ft
Kedvezmény: 525 Ft 15%
Menny.:db

Színek és évek - Klasszik magyar Kaffka Margit

"Független, erős, küzdésre képes asszonyok kora következik, akik erősen meg tudnak állni a bajban is..."

Hogyan lehetséges és hogyan érdemes nőként érvényesülni a világban? Ezek még napjainkban is megosztó, sokféle szempontot mozgósító témák, nemhogy a 20. század elején! Pedig pontosan ezekre a kérdésekre keresi a választ Pórtelky Magda, a Színek és évek elbeszélője és egyben főszereplője. Az önmegvalósító élet vágya ott lakozik a ?atal, vidéki lányban, szemben a környezetében élőkkel, akik ragaszkodnak a hagyományos életmódhoz és szerepekhez. Ahogy telnek az évek, Magda szembesül vele, hogy csak úgy juthat előre az életben, ha alkalmazkodik, azaz férjhez megy egy társadalmilag hozzá illő fér? hoz. De elég ennyi a boldogsághoz?

A regényben örökös, bár hétköznapi harcok dúlnak nemcsak a szereplők között, hanem Magda lelkében is, ahogyan évről évre változik, és képes kívülről látni magát az idő hozta új nézőpontokból. Kaffka Margit hősnőjének története egyszerre mutat rá azokra a lehetőségekre, amelyek ma jóval elérhetőbbek, de arra is, hogy nem minden korábbi tapasztalatot érdemes veszni hagyni. Megjelenésekor a Színek és éveket a női egyenjogúság regényeként olvasták, de család- és történelmi regényként is olvashatjuk, és most, a 21. században is találhatunk benne új szempontokat az életünk értelmezéséhez.

A regény modern, izgalmas nyelven mutatja be a dzsentrivilág változásait, és azt, hogyan rajzolódik ki a romantikus lányregények korából egy függetlenedni akaró, társadalmi kérdéseket boncolgató új világ képe.

Várható szállítás: 2024. június 18.
Elérhetőség: Szállítási idő 3-5 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Vélemények

Erről a könyvről még nem érkezett vélemény.