Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében!

Leírás és Paraméterek

Szerelem a gyűlölet korában - Egy érzelem krónikája, 1929-1939 Florian Illies
Kötési mód keménytábla
Kiadó Park Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve 2023
Terjedelme 416 oldal
Méret 140 mm x 210 mm x 27 mm
Vonalkód 9789633558645

Szerelem a gyűlölet korában - Egy érzelem krónikája, 1929-1939 Florian Illies
5.999 Ft
5.099 Ft
Kedvezmény: 900 Ft 15%
Menny.:db

Szerelem a gyűlölet korában - Egy érzelem krónikája, 1929-1939 Florian Illies

5.999 Ft
5.099 Ft
Kedvezmény: 900 Ft 15%
Menny.:db

Szerelem a gyűlölet korában - Egy érzelem krónikája, 1929-1939 Florian Illies

1913 - Az évszázad nyara című kötet szerzőjének új könyve.

1933-ban Berlinben véget érnek az "arany húszas évek", a Cőte d'Azurön azonban F. Scott és Zelda Fitzgerald továbbra is száguld a házasságukat elnyelő szakadék felé; Walter Benjamin a szerelmet keresi Ibizán, de csak hasist talál; Kurt Weill a Koldusopera jogdíjaiból finanszírozza felesége, Lotte Lenya és szeretője kirándulásait Monte-Carlo kaszinóiba, Erich Kästner pedig beszámol az anyjának legújabb flörtjeiről a berlini Romanisches Caféban.

Mintha egyelőre az odaadás és a szerelem lenne az egyetlen lehetséges válasz a nemzetiszocialisták által szított gyűlöletre: a harmincas évek tele vannak szép, merész, kilátástalan kalandokkal és nagy románcokkal. A Szerelem a gyűlölet korában izgalmasan és magával ragadóan meséli el egy radikális évtized történetét, amelyben a szabadosság maximuma egyedülálló politikai katasztrófával találkozik.

Amikor az ifjú Jean-Paul Sartre 1929 tavaszán a párizsi École Normale-ban először pillant Simone de Beauvoir szemébe, életében először és utoljára elveszíti az eszét. Miután néhány héttel később, június elején sikerül megbeszélnie vele, hogy kettesben találkozzanak, a lány egyszerűen nem jön el. Sartre a rue de Médicis-n egy teázóban rostokol, és hiába várja. Ezen a napon kellemesen meleg van Párizsban, fehér felhők gomolyognak a mélykék égen, Sartre direkt nem kötött nyakkendőt, mert a tea után át akar menni Simone-nal a közeli Jardin du Luxembourg-ba csónakázni, olvasta, hogy ez így szokás. Már félig kiitta a teáját, tizenötször az órájára pillantott, hosszan tömködte a pipáját, és rágyújtott, amikor odarohan hozzá egy fiatal, szőke nő. Azt mondja, ő Simone húga, Hélene de Beauvoir, a nővére nem tud eljönni, sajnálja. Mire Sartre megkérdezi: de hogy talált meg ilyen hamar ennyi ember között? "Simone azt mondta - így a húg -, hogy maga alacsony, szemüveges és nagyon csúnya." Így kezdődik a huszadik század egyik legkülönösebb szerelmi története.

"Elragadó könyv. Rengeteget tanultam belőle szerelemről, művészetről, borzalmakról." Ferdinand von Schirach

Florian Illies 1971-ben született, Bonnban és Oxfordban tanult művészettörténetet. Volt a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung és a ZEIT tárcarovatának vezetője, a Rowohlt könyvkiadó igazgatója és a Griesbach aukciósház vezetője. Jelenleg a ZEIT társkiadója és szabadfoglalkozású író. 27 nyelvre lefordított, világsikert aratott könyve, az 1913 - Az évszázad nyara új műfajt teremtett az elbeszélő történetírásban.

Várható szállítás: 2024. június 20.
Gyártó:
Elérhetőség: Szállítási idő 3-5 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Vélemények

Erről a könyvről még nem érkezett vélemény.