Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében!

Leírás és Paraméterek

Sebzett pillangó Lontai Léna
Kötési mód keménytábla
Kiadó Álomgyár Kiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelme 352 oldal
Vonalkód 9789635708536

Sebzett pillangó Lontai Léna
5.999 Ft
5.099 Ft
Kedvezmény: 900 Ft 15%
Menny.:db

Sebzett pillangó Lontai Léna

5.999 Ft
5.099 Ft
Kedvezmény: 900 Ft 15%
Menny.:db

Sebzett pillangó Lontai Léna

"Történet a mélyszegénység kiszolgáltatottságából a szabadsághoz vezető útról." - Mátrai Szilvia írónő"Ez a könyv önelfogadást és önbecsülést tanít, miközben minden oldala olyan izgalmat rejt, hogy letehetetlen." - Bucsi Mariann írónő"Cigánynak születni már önmagában küzdelem!" - Danó Éva szociális munkás

Tehetséges és gyönyörű. De a világ ellene dolgozik.

Evelin félig roma, félig magyar. Budapest legszegényebb kerületében él beteg édesanyjával, aki anyagilag nem képes támogatni a lányt. Mégis mindent megtesz, ami erejéből telik, hogy Evelin a képességeinek megfelelő iskolába kerüljön, és hogy kikezdhetetlen értékeket ültessen el a lányában.

Minden jól alakul, Evelin kiszakad a visszahúzó közegből, de édesanyja egészségi állapota miatt hamarosan olyan döntésre kényszerül, amely minden reményét porrá zúzhatja: alig tizennyolc évesen áruba bocsátja a szüzességét, és eladja magát egy sugar daddynek.

A kitartója ismert politikus, aki egyre inkább ragaszkodik a lány társaságához, és egy jobb élet lehetőségével kecsegteti. Evelinnek azonban rá kell jönnie, hogy a jómódot a férfi mocskos ügyletei biztosítják, és ha így él tovább, akkor anyja szavát veszi semmibe. Ebből a helyzetből szabadulnia nagyon nehéz, és olyan emberek segítségét kell kérnie, akikben talán kár megbíznia.

Lontai Léna személyes indíttatású és megdöbbentő debüt regénye, a Könnyező liliomok után ismét súlyos témával foglalkozik. Valós eseményeken alapuló írásában feltárul a kiszolgáltatott kisebbségi lét egyik kegyetlenül reális oldala, ahol a jó szándék és a tenni akarás a becstelenséggel és a megbélyegzettséggel néz farkasszemet. A fordulatos regény végén megtudjuk, létezhet-e jobb élet Evelin számára egy olyan világban, amely eltiporja a lehetőségeit.

"Felemelő történet, amely megmutatja, hogy a mélységből is lehetséges kiút." - Pap Éva írónő

"Mesteri érzékkel megírt, komoly témát feldolgozó regény. Szívet facsaró olvasmány!" - Anne L. Green írónő

Könyváruházunk a legjobb 4.000 könyv internetes könyvesboltja!
Várható szállítás: 2024. július 18.
Gyártó:
Elérhetőség: Szállítási idő 3-5 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Lontai Léna

Lontai Léna
1970-ben született Budapesten, az iskoláit is a fővárosban végezte. Egy rövid ideig kint élt a Dél-Afrikai Köztársaságban, az Apartheid ideje alatt. Az ott látott igazságtalanság mély nyomot hagyott benne, és onnantól kezdve nyitott szemmel és szívvel figyeli mások életét.

1992 óta fordítóként és önkéntes munkásként dolgozik, igyekszik segíteni másokon. Az önkéntes munkája során látott megannyi nehéz sors egyre csak gyűlt benne, míg végül kerek, regénybe illő történetekbe formálódott. A fordítói munkával írók keze alá dolgozott, mintha felszolgálta volna a mesterszakácsok ételeit, ami ugyancsak hozzájárult ahhoz, hogy ő maga is kacérkodjon a regényírás gondolatával. Első könyve saját családjának a transzgenerációs esetét göngyölíti fel.

A koronavírus előtt idegenvezetőként dolgozott angol és spanyol nyelven. Jelenleg teljes figyelmet igénylő édesanyját gondozza, mellette online tanít angolt, fordít és tolmácsol.

Mottója: Nem vagy egyedül.

Könyvei:

2021 - Könnyező liliomok
2022 - Sebzett pillangó

Leírás

Sebzett pillangó Lontai Léna
Kötési mód keménytábla
Kiadó Álomgyár Kiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelme 352 oldal
Vonalkód 9789635708536

Vélemények

Erről a könyvről még nem érkezett vélemény.