Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében!

Leírás és Paraméterek

Korok és életek Fritz Péter, Szegedy-Maszák Marianne
Kötési mód puha kötés
Kiadó Open Books
Kiadás éve 2023
Terjedelme 280 oldal
Méret 140 mm x 210 mm x 24 mm
Vonalkód 9789635722167

Korok és életek Fritz Péter, Szegedy-Maszák Marianne
4.999 Ft
4.249 Ft
Kedvezmény: 750 Ft 15%
Menny.:db

Korok és életek Fritz Péter, Szegedy-Maszák Marianne

4.999 Ft
4.249 Ft
Kedvezmény: 750 Ft 15%
Menny.:db

Korok és életek Fritz Péter, Szegedy-Maszák Marianne

Két, különleges és hazájában kimagaslóan sikeres ember kutat évszázadokra visszanyúló ősi családi kapcsolataik után. Szegedy-Maszák Marianne és Fritz Péter családja a második világháború borzalmait bizarr módon túlélve a kommunizmus elől menekült a világ két távoli pontja, az USA és Ausztrália irányába. Zsidóságuk, arisztokrata gyökereik, maguk mögött hagyott múltjuk azonban végigkísérték útjukat. Ahogy fokozatosan a kötet lapjain kirajzolódik a két, párhuzamos élet, úgy értjük meg mindennapos küzdelmeiket egy idegen országban és a hajtóerőt, ami útkeresésüket táplálja.

Életük egy pontján különös körülmények között találkoznak, és rádöbbenek, hogy távoli rokoni kapcsolaton keresztül sorsuk összeér. Hogyan formálta életútjukat az emigráns lét úgy, hogy felmenőik egykor Magyarország legmeghatározóbb családjaihoz tartoztak? Marianne és Péter együtt keresték a választ a mindannyiunkat foglalkoztató kérdésre: vajon az élet nagy sikerei segítenek-e abban, hogy újra felépítsük a múltunkat és megtaláljuk elveszettnek hitt gyökereinket?

Ezt a válasz- és útkeresést mutatja be Szegedy-Maszák Marianne és Fritz Péter kontinenseken és évszázadokon átívelő, lebilincselő története, amelyben nem csupán a magyar zsidóság és nemesség jeles szereplői tűnnek fel, hanem két távoli világ, Ausztrália és az Egyesült Államok társadalmi elitjének mozgatórugóit is megismerhetjük.

Várható szállítás: 2024. május 29.
Gyártó:
Elérhetőség: Szállítási idő 3-5 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Vélemények

Erről a könyvről még nem érkezett vélemény.