Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében!

Leírás és Paraméterek

Körbeforgó szép természet - 48 körforgás a világból Gabby Dawnay
Kötési mód keménytábla
Kiadó Tessloff És Babilon Kiadói Kft.
Kiadás éve 2024
Terjedelme 112 oldal
Méret 265 mm x 310 mm x 15 mm
Vonalkód 9789632947839

Körbeforgó szép természet - 48 körforgás a világból Gabby Dawnay
7.990 Ft
6.792 Ft
Kedvezmény: 1.198 Ft 15%
Menny.:db

Körbeforgó szép természet - 48 körforgás a világból Gabby Dawnay

7.990 Ft
6.792 Ft
Kedvezmény: 1.198 Ft 15%
Menny.:db

Körbeforgó szép természet - 48 körforgás a világból Gabby Dawnay

A történeteknek általában van eleje, közepe és vége. A világban sincs ez másképp. A legfontosabb események elkezdődnek, lezajlanak, és véget érnek - majd újra elkezdődnek. A békáktól a gomolygó felhőkön át a hunyorgó csillagokig!

48 történet a minket mindenhol körülvevő örök változásokról, a természet aprócska vagy éppen hatalmas nagy körforgásairól. Elég körülnézni, és élőben is megtapasztalhatod őket - évről évre.

Parányi lényektől a világűrig a dolgok ciklikusan ismétlődnek: születnek, kifejlődnek, élnek és elmúlnak. A kérész élete néhány óráig tart, a holdasszövőé egy hétig, a dajkabéka a csodás metamorfózisa után nyolc évig is élhet, az orangutánkölyök hosszú évek után válik önállóvá, a nőstény csörgőkígyó kétévente hoz világra utódokat, és akár 25 évig is élhet, a jegesmedve bocsai két évig készülnek rá, hogy leváljanak anyjukról, a medveállatka akár 30 évre is képes hibernálni magát, az ember 80, 90 vagy akár 100 évig is élhet, és holtig tanul.

A haldokló tölgy a tápanyagait a talajba küldi. A korhadó fán gombák tenyésznek, benne szarvasbogárlárvák rágnak. Az ősszel elvetett búzamag nyárra kifejlett növénnyé fejlődik. A pitypang igazi túlélő, szinte bárhol gyökeret ereszt, és magjai a széllel messzire repülnek, a parányi gombaspórákból terebélyes föld alatti háló nő, a termőtestekből pedig milliónyi spóra kel útra. A majomkenyérfa életciklusa több ezer évig is tarthat.

A zivatarok jönnek-mennek, és egy óra alatt elvonulnak. A földi létet a nappalok és éjszakák és az évszakok váltakozása határozza meg. A víz örök körforgásban járja útját óceántól óceánig égen-földön át. A vulkánok kitörnek, szunnyadnak, majd kialszanak, de másutt új vulkánok születnek. A föld kincsei sok millió év alatt születnek a mélyben.

A napsugár a születésétől 170 ezer év, 8 perc, 20 másodperc alatt ér a szemünk elé. A Hold ciklusa 29,53 napig tart. Az üstökös útja 1000 évig is elhúzódhat. A Föld élete 4,6 milliárd éve kezdődött.

Várható szállítás: 2024. április 18.
Gyártó:
Elérhetőség: Szállítási idő 3-5 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Vélemények

Erről a könyvről még nem érkezett vélemény.