Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében!

Leírás és Paraméterek

Kommunistához mentem feleségül Philip Roth
Kötési mód puha kötés
Kiadó Helikon Kiadó Kft.
Kiadás éve 2023
Terjedelme 428 oldal
Méret 128 mm x 198 mm x 26 mm
Vonalkód 9789634790976

Kommunistához mentem feleségül Philip Roth
4.999 Ft
4.249 Ft
Kedvezmény: 750 Ft 15%
Menny.:db

Kommunistához mentem feleségül Philip Roth

4.999 Ft
4.249 Ft
Kedvezmény: 750 Ft 15%
Menny.:db

Kommunistához mentem feleségül Philip Roth

Philip Roth Amerika-trilógiájának második kötetében a tőle megszokott lehengerlő stílusban meséli el a zsidó származású rádiószínész Ira Ringold felemelkedésének és bukásának megrendítő történetét.

Ira kitalált alak, a nép egyszerű fia, a nagy amerikai vagány, kétkezi munkásként kezdi az életét, majd rádiós színészként fut be, és feleségül veszi a hollywoodi némafilmek tömegek által körberajongott sztárját, Eve Frame-et. Az álompár viharos magánéletét azonban teljesen felforgatja, hogy a férfi – mert épp a komor McCarthy-korszakban vagyunk – a kommunistaellenes boszorkányüldözés célkeresztjébe kerül.

Roth zseniálisan felépített regényében hitelesen és lenyűgözően mutatja be a kommunista ideológia baljós vonzerejét éppúgy, mint azt, hogyan fertőzte meg a második világháború utáni évek kommunistaellenes paranoiája az amerikai értelmiség mindennapjait. A regény egyúttal olyan házassági dráma, amely bár sok szálon az adott korhoz kapcsolódik, de megrendítő lélektani mélységgel meséli el két olyan ember történetét, akiknek a nagy egymásra találásában és tragikus szakításában is van valami sorsszerű. Külsőre egy tiszta, esetlen, lapátkezű óriás, aki gyári munkás volt, rakodó volt, most pedig színész. Igencsak vonzók ám ezek a fickók. Nehéz elhinni, hogy egy ennyire érdes valaki gyöngéd is lehet. Gyöngéd érdesség, egy nagy, darabos pasas jósága és a többi, amit Eve ellenállhatatlannak talál.

Várható szállítás: 2024. május 30.
Gyártó:
Elérhetőség: Szállítási idő 3-5 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Vélemények

Erről a könyvről még nem érkezett vélemény.