Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében!

Leírás és Paraméterek

Hadd forogjon a nagyvilág Colum Mccann
Kötési mód puha kötés
Kiadó Jelenkor Kiadó Kft.
Kiadás éve 2024
Terjedelme 464 oldal
Méret 123 mm x 203 mm x 0 mm
Vonalkód 9789635180929

Hadd forogjon a nagyvilág Colum Mccann
5.999 Ft
5.099 Ft
Kedvezmény: 900 Ft 15%
Menny.:db

Hadd forogjon a nagyvilág Colum Mccann

5.999 Ft
5.099 Ft
Kedvezmény: 900 Ft 15%
Menny.:db

Hadd forogjon a nagyvilág Colum Mccann

"Senki sem zuhan félútig."

Egy késő nyári hajnalon, 1974 augusztusában Alsó-Manhattan népe hitetlenkedve bámul a magasba, a nemrég felépült Ikertornyokra. Egy furcsa alak szökell a két torony között kifeszített drótkötélen, 400 méterrel a föld fölött. Eközben Bronxban, ahol mindennapos a zavargás, az erőszak és a gyújtogatás, Corrigan, a radikális ír szerzetes igyekszik segíteni a helyi prostituáltakon, ám saját démonaival is meg kell küzdenie.

Egy Park Avenue-i lakásban anyák gyűlnek össze, hogy Vietnámban meghalt fiaikat gyászolják, de még fájdalmukban is ellentétek feszülnek köztük. Lara, a fiatal festő országúti baleset helyszínén találja magát, s ettől saját élete is felborul. Tillie, a harmincnyolc éves nagymama tinédzser lánya mellett strichel, és nem csupán a családjáról akar gondoskodni, de bizonyítani szeretné, hogy ő is ér valamit.

"Minél többet dolgoztam rajta, annál jobban kezdett érdekelni az utca embere - azok, akik a föld fölött egy centivel járják kötéltáncukat. Sokat kutattam, milyen volt New York 1974-ben. A katonák hazatértek Vietnámból. A város a csőd szélére jutott. A művészek kételkedtek önmagukban. Az igazságszolgáltatás omladozott. És ahogy egyre jobban felfedeztem a város múltját, úgy tárult fel a jelene is" - írja a szerző 2009-es regényéről, amellyel ugyanabban az évben elnyerte a Nemzeti Könyvdíjat.

Várható szállítás: 2024. június 20.
Gyártó:
Elérhetőség: Szállítási idő 3-5 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Vélemények

Erről a könyvről még nem érkezett vélemény.