Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében!

Leírás és Paraméterek

Éj Rádió Jurij Andruhovics
Kötési mód puha kötés
Kiadó Helikon Kiadó Kft.
Kiadás éve 2024
Terjedelme 420 oldal
Méret 128 mm x 198 mm x 0 mm
Vonalkód 9789634799740

Éj Rádió Jurij Andruhovics
4.999 Ft
4.249 Ft
Kedvezmény: 750 Ft 15%
Menny.:db

Éj Rádió Jurij Andruhovics

4.999 Ft
4.249 Ft
Kedvezmény: 750 Ft 15%
Menny.:db

Éj Rádió Jurij Andruhovics

Joszip Rotszkij, a regény hőse az Éj Rádióból szól hozzánk. Valamikor népszerű rockzenész volt, a billentyűs hangszerek virtuóza, de játszani már nem tud (azért sem, mert eltörték az ujjait), csak a legkedvesebb zenéit osztja meg velünk. És valamikor régen komoly szerepet játszott népének forradalmában (a barikádokon zongorázott), sőt aztán "Európa utolsó előtti diktátorának" halálához is volt némi köze. Ezért - de nem csak ezért - folyamatosan menekülnie és bujkálnia kell.

Andruhovics fantáziadús történetében találkozunk még a regénybeli új világot a markukban tartó Mob embereivel, jó pár különleges és szenzációsan szexelő lánnyal, egy gazdag zsenivel, akinek kioperálják az agyát, titkos ügynökökkel és - nem utolsósorban - egy bölcs hollóval.
Andruhovics még az orosz-ukrán háború előtt fejezte be a művét, amely (bár a regényben egy fiktív országról van szó) részben keserű szatíra hazájáról.

Ahogy a Los Angeles Review of Booksnak 2022 júliusában adott interjújában mondta: "A forradalmunk még nem ért véget... Folyamatosan tartott 2022. február 24-ig, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát. A purgatóriumból a pokolba akartak minket visszarángatni, hogy mi is, akárcsak ők, egy autoriter, posztszovjet infernóban éljünk."

"Egyeseket elég volt kissé megszorongatni, másokat el kellett rabolni és kínzással térdre kényszeríteni, megint másokat jó alaposan belemártani a kompromittáló mocsokba, ismét másokat fizikailag likvidálni. De a hatalom okosan megtartóztatta magát ez utóbbi változat tömeges alkalmazásától. Akkor még. Így csak néhányan érdemelték ki a halálos eltávolítás kiváltságát."

Várható szállítás: 2024. május 29.
Gyártó:
Elérhetőség: Szállítási idő 3-5 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Vélemények

Erről a könyvről még nem érkezett vélemény.