Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében!

Leírás és Paraméterek

Egy jelentéktelen nő - Aki segített megnyerni a második világháborút Sonia Purnell
Kötési mód puha kötés
Kiadó Európa Könyvkiadó
Kiadás éve 2024
Terjedelme 496 oldal
Méret 142 mm x 197 mm x 30 mm
Vonalkód 9789635048731

Egy jelentéktelen nő - Aki segített megnyerni a második világháborút Sonia Purnell
5.499 Ft
4.674 Ft
Kedvezmény: 825 Ft 15%
Menny.:db

Egy jelentéktelen nő - Aki segített megnyerni a második világháborút Sonia Purnell

5.499 Ft
4.674 Ft
Kedvezmény: 825 Ft 15%
Menny.:db

Egy jelentéktelen nő - Aki segített megnyerni a második világháborút Sonia Purnell

"Az ellenség legveszélyesebb kéme, meg kell találnunk és el kell pusztítanunk!"

A Gestapo "sürgős" jelzéssel ellátott üzenetében szereplő "legveszélyesebb" kém: Virginia Hall.

A mára legendássá vált kémnő először diplomáciai szolgálatba szegődött, majd a második világháború kitörése után a brit kémszervezet, a Különleges Műveletek Parancsnokságának ügynöke lett. Franciaországban tevékenykedett, az ellenállás munkáját segítette, illetve valójában irányította: hálózatokat szervezett, akcióterveket dolgozott ki, és számtalan, partizánok által végrehajtott műveletet felügyelt. Többször is csak pillanatokon múlt, hogy nem tartóztatta le a Gestapo, de találékonyságának és vakmerőségének köszönhetően mindig megmenekült.

Egy alkalommal gyalogosan jutott el Franciaországból spanyol földre, amely tettének értékét - ahogy számos egyéb fizikai teljesítményéét is - emeli a tény, hogy fiatalkorában egy balesetben elvesztette az egyik lábát, és élete nagy részében műlábbal élt. Fanatikusan, már-már hihetetlen bátorsággal szolgálta az ügyet, amelyben mélyen, tántoríthatatlanul hitt. A szövetségesek partra szállása után gerillatámadásokkal akadályozta a német csapatok mozgását. A háború után a CIA-nál szolgált, ám mivel nem kapott felkészültségének, tapasztalatainak és ambícióinak megfelelő megbízást, a lehető leghamarabb nyugdíjba vonult. Életében lényegében nem ismerték el a munkáját, valójában csak a közelmúlt kutatásainak köszönhető, hogy a CIA ma már a háború hősnőjeként emlékezik rá, a háború legnagyszerűbb női ügynökeként tartják számon, és a franciák az ellenállás igazi hőseként ünneplik.

De Virginia Hall nemcsak képtelennek tetsző kalandokat él át, hanem szörnyű szenvedésen is keresztülmegy. Elveszíti a barátait, borzasztó fizikai fájdalom kínozza, az állandó stressz ugyanis kikezdi az egészségét, továbbá a felettesei közönye és - általában a nők iránti - bizalmatlansága gyakran lehetetlen helyzetbe hozza, a tehetetlenséget pedig nehezen viseli.

Miközben megismerjük a háborút a terepen dolgozó ügynökök szempontjából, beleláthatunk, miként tudott csak nagyon korlátozottan érvényesülni egy nő a korszak férfiak uralta világában (különösképpen a katonák és kémek között), még akkor is, ha a lehető legmagasabb színvonalon végezte a munkáját.

Az Egy jelentéktelen nő egy kivételesen bátor nő izgalmas és inspiráló története.

Várható szállítás: 2024. május 29.
Gyártó:
Elérhetőség: Szállítási idő 3-5 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Vélemények

Erről a könyvről még nem érkezett vélemény.