Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében!

Leírás és Paraméterek

A varsói tanár Mario Escobar

Kiadó: Kossuth Kiadó
Oldalak száma: 352
Megjelenés: 2023. április 26.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635449224
Méret: 200 mm x 125 mm 

A varsói tanár Mario Escobar
4.800 Ft
4.080 Ft
Kedvezmény: 720 Ft 15%
Menny.:db

A varsói tanár Mario Escobar

4.800 Ft
4.080 Ft
Kedvezmény: 720 Ft 15%
Menny.:db

A varsói tanár Mario Escobar

1939. szeptember 1. A hatvanéves Janusz Korczak és a Dom Sierot, a zsidó árvaház diákjai és tanárai egy gyönyörű napot töltenek Varsóban. Órákkal később örökre megváltozik az életük, miután a nácik rájuk támadnak. A szülővárosában egyszeriben számkivetetté vált Janusz - a hősiességéről és remek tanári képességeiről híres, tekintélyes vezető - elhatározza, mindent megtesz, hogy megvédje a gyerekeket az elkövetkező borzalmaktól.

Több mint négyszázezer zsidó ember - köztük Janusz és barátai - gyűlik össze a varsói gettó fallal körülvett épületében. Drasztikus intézkedéseket tesznek, hogy megóvják a gyerekeket a betegségektől és az éhezéstől. A Dom Sierot tanárai és diákjai méltósággal létrehozzák saját parányi szeretetseregüket, és bátran felkészülnek rá, hogy farkasszemet nézzenek a jövővel - bármit is tartogasson az számukra.

 Felejthetetlen mű, amely hatalmas meggyőző erővel ábrázolja egy valós holokauszthős történetét. A varsói tanár arra emlékezteti a világot, hogy egyetlen ember is képes értelmet keresni a borzalmak közepette, s reményt és szeretetet ébreszteni másokban.

Várható szállítás: 2024. február 27.
Gyártó:
Elérhetőség: Szállítási idő 3-5 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Vélemények

Erről a könyvről még nem érkezett vélemény.