Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében!

Leírás és Paraméterek

A szerencsés királyné Allison Pataki
Kötési mód puha kötés
Kiadó Helikon Kiadó Kft.
Kiadás éve 2023
Terjedelme 496 oldal
Méret 144 mm x 223 mm x 0 mm
Vonalkód 9789634794530

A szerencsés királyné Allison Pataki
5.499 Ft
4.674 Ft
Kedvezmény: 825 Ft 15%
Menny.:db

A szerencsés királyné Allison Pataki

5.499 Ft
4.674 Ft
Kedvezmény: 825 Ft 15%
Menny.:db

 

A szerencsés királyné Allison Pataki

1794, Marseille.

A jakobinus diktatúra legvészterhesebb napjaiban a gazdag nagypolgári család szépséges leánya, Désirée Clary élete is a feje tetejére fordul. Miközben bátyját igyekszik kimenekíteni a fogságból, véletlenül összeismerkedik az ambiciózus korzikai katonatiszttel, Napoleone di Buonapartéval, és a találkozás egy csapásra megváltoztatja a lány életét.

Az ismeretségből szerelem, a szerelemből titkos eljegyzés lesz, ám mire házasságra kerülne a sor, az ifjú korzikai már Napóleon néven ünnepelt tábornok a francia fővárosban, Désirée helyére pedig a párizsi arisztokrácia legvonzóbb asszonya, Josephine de Beauharnais kerül. Ettől kezdve látszólag külön utakon járnak: Désirée hű társra lel Bernadotte tábornok személyében, és Svédország királynéja lesz, Napóleon világhódító uralma pedig elkerülhetetlenül robog a tragikus végzet felé.

Személyes sorsuk mégis minduntalan összekapcsolódik egymással. Allison Pataki alapos történelmi háttértudással és gazdag képzelőerővel megírt regénye nem csupán egy mára szinte elfeledett, különleges asszony történetét beszéli el, de az általa alapított dinasztiáét is, amelynek sarjai azóta is Svédország trónján ülnek.

„Imádtam a Szerencsés királynét, Désirée Clary kevéssé ismert történetét, az elbűvölő nőét, akit Napóleon elhagyott (Josephine-ért), de végül diadalmaskodott, és Svédország királynéja lett.
” Martha Hall Kelly

Várható szállítás: 2024. május 30.
Gyártó:
Elérhetőség: Szállítási idő 3-5 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Vélemények

Erről a könyvről még nem érkezett vélemény.