Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében!

Leírás és Paraméterek

A másik név - Szeptológia 1. (új kiadás) Jon Fosse
Kötési mód puha kötés
Kiadó Kalligram Kiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelme 264 oldal
Méret 120 mm x 180 mm x 0 mm
Vonalkód 9789634684312

A másik név - Szeptológia 1. (új kiadás) Jon Fosse
3.990 Ft
3.392 Ft
Kedvezmény: 598 Ft 15%
Menny.:db

A másik név - Szeptológia 1. (új kiadás) Jon Fosse

3.990 Ft
3.392 Ft
Kedvezmény: 598 Ft 15%
Menny.:db

A másik név - Szeptológia 1. (új kiadás) Jon Fosse

Fossét olvasva, legyen szó az esszéiről, drámáiról, rövid prózáiról vagy éppen a regényeiről, az olvasó ugyanazzal a jellegzetes írásmóddal szembesül, akár harmincöt év távlatából is. Miből áll ez a félreismerhetetlenség, ami Fosse minden írásából árad? A tekervényes és réteges szerkezetű szövegek nem annyira a stílusuk - az ismétlések, motívumok és minták: fjordok, evezős csónakok, eső, testvérek, zene - miatt egyediek, hanem sokkal inkább amiatt, ami ezekből kiderül.

Mert Fosse írói világa nem az ötletek, a provokáció miatt érdekes, sőt a korunkra jellemző témákat is kerüli, vagy csak letompított hangon jeleníti meg. Bár szövegei gyakran a halált és a lét valamiféle minimumát közelítik meg, sosem a kiábrándultság vagy a mizantrópia felől teszik ezt. Fossénél a sötétség fénylik, és mindig reményteli. Karl Ove Knausgaard

Jon Fosse (1959) a kortárs norvég és a világirodalom egyik legjelentősebb alakja, sokan a mai Ibsenként emlegetik. Színpadi művei világszerte sikert aratnak, regényeit és verseit több mint negyven nyelvre fordították. A norvég állam által felajánlott a nemzet művészének járó és a királyi palota szomszédságában lévő Grotten az egyik lakhelye, emellett Ausztriában is él. 2015 óta dolgozik az 1250 oldalas Szeptológia című főművén.

Jon Fosse 2023-ban elnyerte az irodalmi Nobel-díjat.

Várható szállítás: 2024. február 27.
Gyártó:
Elérhetőség: Szállítási idő 3-5 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Vélemények

Erről a könyvről még nem érkezett vélemény.