Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében!

Leírás és Paraméterek

A lótusz leánya Lisa See
Kötési mód puha kötés
Kiadó Libri Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve 2024
Terjedelme 456 oldal
Méret 128 mm x 198 mm x 27 mm
Vonalkód 9789636043377

A lótusz leánya Lisa See
5.499 Ft
4.674 Ft
Kedvezmény: 825 Ft 15%
Menny.:db

A lótusz leánya Lisa See

5.499 Ft
4.674 Ft
Kedvezmény: 825 Ft 15%
Menny.:db

A lótusz leánya Lisa See

"Éppen amikor a kislány lenyeli a tablettákat, kivágódik az ajtó, és Kuo úrnő lép be. A karja keresztbe fonva a teste előtt, a két keze elrejtve a ruhaujjában - a nyugalom és méltóság megtestesülése, de a tekintete a nyulat bekerítő rókáé. Utána megérkezik Mákvirág is, és a teljes behódolás gesztusával a földre borul.
- Mi ez a szag? - firtatja Kuo úrnő.
- Főzetet készítek magamnak - válaszolom, miközben felemelkedem a szalmaágyról, és tiszteletteljesen fejet hajtok.
- Ebben a házban Vong doktor kezeli a nőket. Nagyon okos ember, az első a családjában, akiből orvos lett. Még ha nem is ő lenne a Jang család gyógyítója, akkor sem engedném meg a menyemnek, különösen, ha olyan fiatal és tapasztalatlan, mint te, hogy saját magának készítsen orvosságot.
- Nagyanyámtól megtanultam...
- Hallgass! Ebben a házban meny vagy, és nem orvos, megértetted?"

Tan Jün-hszien a 15. századi Kínában élt. Gazdag úrnő volt. Annyi lett volna a feladata, hogy élvezze a kiváltságait, selyempapucsokat hímezzen, hangszereken játsszon, verseket szavaljon, fiút szüljön. Ő mégis gyógyítani akart. Nőket, akikhez férfi orvos akkoriban hozzá sem érhetett, és a pulzusukat is csak egy csuklójuk köré csavart rongyon keresztül tapinthatta ki.

Konfuciusz szerint "a művelt nő, értéktelen nő", Tan Jün-hszient mégis úgy nevelték a nagyszülei, hogy a tudása hasznára váljon. Nagyanyja egyike volt a kevés női orvosnak Kínában, és megtanította a kislányt is az orvoslás alapjaira. Amikor azonban tizenöt évesen a kor szokása szerint elrendezett módon férjhez megy, nagyhatalmú anyósa megtiltja neki, hogy folytassa gyógyító tevékenységeit és a rangjához és neméhez illő életvitelre kényszeríti a családi palota, az Illatos Örömök Kertje falai között. Tan Jün-hszien azonban nem elégszik meg ennyivel, és egy olyan világban, ahol a gyengébbik nemnek jóformán semmi szabadsága sincs, az őt körülvevő támogató nők segítségével lassan eléri a céljait.

A valós alapokon nyugvó történelmi regény lenyűgöző korrajz a középkori Kínáról, magával ragadó tanúbizonyság a nők hihetetlen erejéről és leküzdhetetlen szabadságvágyukról.

Könyváruházunk a legjobb 4.000 könyv internetes könyvesboltja!
Várható szállítás: 2024. július 19.
Gyártó:
Elérhetőség: Szállítási idő 3-5 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

A lótusz leánya Lisa See
Kötési mód puha kötés
Kiadó Libri Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve 2024
Terjedelme 456 oldal
Méret 128 mm x 198 mm x 27 mm
Vonalkód 9789636043377

Vélemények

Erről a könyvről még nem érkezett vélemény.