Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében!

Leírás és Paraméterek

A kitagadott. - Bródy és Hunyady Lévai Katalin
Kötési mód puha kötés
Kiadó Joshua Könyvek
Kiadás éve 2024
Terjedelme 232 oldal
Méret 135 mm x 195 mm x 15 mm
Vonalkód 9789636170158

A kitagadott. - Bródy és Hunyady Lévai Katalin
3.990 Ft
3.392 Ft
Kedvezmény: 598 Ft 15%
Menny.:db

A kitagadott. - Bródy és Hunyady Lévai Katalin

3.990 Ft
3.392 Ft
Kedvezmény: 598 Ft 15%
Menny.:db

A kitagadott. - Bródy és Hunyady Lévai Katalin

Az apa, Bródy Sándor, lenyűgöző, zseniális őstehetség, a múlt századforduló irodalmának meghatározó alakja. A fiú, Hunyady Sándor a magyar irodalom legragyogóbb novellistája. Az apa a kiszámíthatatlan szülői szeretet megtestesítője, a fiú a gyermeki ragaszkodás meghatóan szép példája.

És máris árad a mese kettőjük örökös küzdelméről, a se vele, se nélküle kapcsolatukról. Kiléphet-e az örökké szeretetre vágyó fiú a híres író-apa árnyékából? Hogyan segíti őt ebben a kolozsvári színésznő édesanya, Hunyady Margit? Hogyan küzd Bródy saját nyughatatlan és ellentmondásos természetével, Hunyady a vele született magányával?

Csaknem fél évszázad suhan el a szemünk előtt. Lévai Katalin gazdag szövetű regénye betekintést nyújt a múlt századforduló idején virágba szökkenő fővárosról, Budapest életéről és a két író műveket ihlető kalandjainak nem mindennapi világáról. Nem mellesleg tanúi lehetünk a nagyszerű felvirágzást követő nyomasztó éveknek, amelyeket a ragyogást kapott város és vele együtt az ország átél. Bródy Sándor és Hunyady Sándor szövevényes élete és ellentmondásos kapcsolata tükrében bepillanthatunk a pesti és a kolozsvári művész világ sajátos miliőjébe is, az irodalmi szalonok, kocsmák, kávéházak és piroslámpás házak életébe.

Nem kell más, csak hagyni, hogy az írónő kézen fogva vezessen végig hősei hirtelen fellobbanó szerelmekbe, soha nem szűnő kötődésekbe, érzelmi fellángolásokba, öngyilkosságba menekülő vagy éppen alkotói sikerekhez vezető pályáján.

Lévai Katalin könyve visszahozza hitünket az írott szó varázslatos erejében.

Várható szállítás: 2024. június 18.
Elérhetőség: Szállítási idő 3-5 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Lévai Katalin

Lévai Katalin (Budapest, 1954. május 22. –) magyar politikus, európai parlamenti képviselő, szociológus, író, a Medgyessy-kormány esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli minisztere.

Anyai ágon szerb, apai ágon zsidó származású. Gyermekkorát a fővárosban töltötte. 1976-ban a Külkereskedelmi Főiskola angol-német szakán szerzett diplomát. 1987-ben elvégezte az ELTE szociológia és szociálpolitika szakát, 1993-ban pedig az ELTE Bölcsészettudományi Karán megszerezte a doktori fokozatot, majd a szociológiai tudomány kandidátusi fokozatát.

1989-től 2003-ig az Esély című szociálpolitikai folyóirat alapító főszerkesztője volt. 1987 és 1990 között tudományos kutató az MTA Szociológiai Intézetében. 1991-1996 a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Szociálpolitikai tanszékének docense, valamint oktató a BKE-Századvég Politikai Iskolán. 1999 és 2001 között svéd, cseh, német, belga, amerikai, dán és olasz egyetemeken vendégprofesszor.
1990-től 1994-ig az Esély Családsegítő Központ igazgatója, 1996 és 1998 között a Munkaügyi Minisztérium Egyenlő Esélyek Titkárságának vezetője, az Európa Tanács „Nők és férfiak esélyegyenlősége” Bizottságában képviseli Magyarországot.
1998-tól 2002-ig az Egyenlő Esélyek Alapítvány elnöke. 2002-2003-ig a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságát vezeti, 2003. május 19. - 2004. június 13. között a Medgyessy-kormány esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli minisztere volt.

2010-ben kezd műsort vezetni a Klubrádióban.

2004-től európai parlamenti képviselő. Ennek keretében az Európai Parlament Jogi Bizottságának tagja, az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság póttagja, a Svájccal, Izlanddal és Norvégiával folytatott kapcsolatokért felelős és az Európai Gazdasági Térség (EGT) Parlamenti Vegyes Bizottságba delegált Küldöttség tagja, az Izraellel folytatott kapcsolatokért felelős küldöttség póttagja, a Központi Régió Budapesten kívüli képviselője.

Kiemelt témaként foglalkozik a romák helyzetével Európában. Létrehozta az Európai Roma Fórumot, mely 2005-ben kezdte meg tevékenységét Lévai Katalin elnökletével. Fő feladata a romák felzárkóztatása, a roma nőket érintő kettős diszkrimináció megszüntetése, az iskolai szegregáció felszámolása, a 12 milliós európai romaság integrálása. Lévai Katalint, a romákért végzett munkájának elismeréseként Martin Schulz, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) frakcióvezetője, 2007. április 11-én kinevezte az Európai Szocialista képviselőcsoport Roma- és Kisebbségjogi Szóvivőjének. Kinevezését követően kezdeményezte egy Európai Roma Stratégia létrehozását. A PES frakció szóvivőjével és Jan Marinus Wiersmaval, a Szocialista Frakció alelnökével közösen kidolgozták a szocialista párt javaslatait. A fő cél a romák hátrányos megkülönböztetésének, rossz szociális körülményeinek felszámolása és egy transznacionális kisebbségi státusz kivívása. A stratégiának eszerint olyan öt prioritási területre kell koncentrálnia, mint az oktatás, foglalkoztatás, lakhatás, egészségügy és az aktív politikai valamint társadalmi részvétel. Az európai parlamenti Roma Forum tevékenysége alapján beválasztották a Roma Diplomacy nemzetközi elnökségébe is.

Házas, egy lánygyermeke született, és egy unokája van.

Leírás

A kitagadott. - Bródy és Hunyady Lévai Katalin
Kötési mód puha kötés
Kiadó Joshua Könyvek
Kiadás éve 2024
Terjedelme 232 oldal
Méret 135 mm x 195 mm x 15 mm
Vonalkód 9789636170158

Vélemények

Erről a könyvről még nem érkezett vélemény.