Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében!

Leírás és Paraméterek

A Folyó Rosa Liksom

Fordító: Jávorszky Béla
Kiadó: Magyar Napló Kiadó Kft.
Sorozat: Rejtőzködő Európa
Oldalak száma: 224
Megjelenés: 2024. március 30.
Kötés: kemény táblás
ISBN: 9789635411290 

A Folyó Rosa Liksom
3.900 Ft
3.315 Ft
Kedvezmény: 585 Ft 15%

A Folyó Rosa Liksom

3.900 Ft
3.315 Ft
Kedvezmény: 585 Ft 15%

A Folyó Rosa Liksom

1944 ősze. A finn-szovjet békeszerződésnek megfelelően megkezdődik a Lappföldön állomásozó német csapatok kiszorítása. A közeledő újabb harcok elől a polgári lakosságot állataival együtt evakuálják a Folyó túloldalára, Svédországba, ahol hatalmas menekülttáborokban helyezik el őket, míg 1945 tavaszán visszatérhetnek lakóhelyükre.

Ennek a színes kavalkádnak egyik szereplője a történet elbeszélője, egy kislány, aki családja teheneit hajtja, és akinek tizenéves kora ellenére embert próbáló vándorúton kell részt vennie, hogy végül hazatérve ismét koldusbotra jusson, és visszainduljon a vakvilágba. A regény egyszerre realista és ironikus ábrázolása annak a tengernyi szenvedésnek, amit egy kis közösségnek, a Tornio-völgy népének kellett kiállnia.

Rosa Liksom (1958, Ylitornio) finn írónő neve nem ismeretlen a hazai olvasóközönség számára. Korábban A 6-os számú fülke (2011) és Az Ezredesné (2017) című regényeivel aratott világsikert. A két könyv magyarul is megjelent a Széphalom Könyvműhely gondozásában. Előző regényéért elnyerte a Finlandia díjat, a finn könyvszakma legnagyobb elismerését.

Regényeit hol irodalmi nyelven írja, hol ízes Tornio-völgyi tájszólásban. 2021-es regénye, melyet kezében tart az Olvasó, méltán tarthat számot szeretetünkre, érdeklődésünkre, és nyújt bepillantást a finn történelem egyik számunkra ismeretlen bugyrába.

Gyártó:
Elérhetőség: Megjelenés után vásárolható
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Vélemények

Erről a könyvről még nem érkezett vélemény.