Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében!

Leírás és Paraméterek

A festőművész - Öt érzék - Színek Budai Lotti
Kötési mód keménytábla
Kiadó Álomgyár Kiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelme 416 oldal
Méret 135 mm x 205 mm x 0 mm
Vonalkód 9789635707003

A festőművész - Öt érzék - Színek Budai Lotti
6.099 Ft
5.184 Ft
Kedvezmény: 915 Ft 15%
Menny.:db

A festőművész - Öt érzék - Színek Budai Lotti

6.099 Ft
5.184 Ft
Kedvezmény: 915 Ft 15%
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

A festőművész - Öt érzék - Színek Budai Lotti

"Nagyon várom a sorozat további köteteit is!" - Blanka könyvespolca

Színes karakterek, ragyogó tájak és izgalmas kalandok: egy festőnő története a reneszánsz Firenzéből

Bianca Gorini egyszerre mondhatja magát kivételesen szerencsés és szerencsétlen fiatal lánynak. Szerencsés, mivel Guliano de Medici törvénytelen lányaként és Lorenzo, a Magnifico unokahúgaként olyan tudáshoz juthat hozzá, amihez a kor ifjú hölgyei közül kevesen. Sőt, nagybátyja nagylelkűségének hála - aki korán felfedezi a lányban a tehetséges festőt -, a korszak legnagyobb mestereitől tanulhat.

Természetesen titokban...

De Bianca szerencsétlen is, mert a Pazzi-összeesküvés során nemcsak apját veszíti el, de a felfordulást kihasználva anyjával is végez annak régi szerelme, aki sosem heverte ki a visszautasítást, amiben része volt. Felserdülve pedig kénytelen végignézni, amint imádott városának lakóit - akik nem sokkal korábban még az öröm, a szépség és a művészetek iránti rajongásnak éltek - megbabonázza a különc szerzetes, Girolamo Savonarola, aki hadat üzen nemcsak a Medicieknek, de a művészeteknek és a művészeknek is. És így magának Gorini kisasszonynak is, akinek menekülnie kell a nemrég virágzó nagyvárosból.
Budai Lotti nagy sikerű Öt érzék-sorozatának második kötete ismét az érzékek és érzékszervek világába csábít minket, a történelem egyik legmeghatározóbb időszakába. A színeken, a látáson és a festészeten keresztül a 14. századi Itália titkai tárulnak fel az olvasók lelki szemeit előtt.

Várható szállítás: 2024. április 19.
Gyártó:
Elérhetőség: Szállítási idő 3-5 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Budai Lotti

Budai Lotti – író, újságíró, blogger, nőtörténeti kutató

A divattörténet és a történelem iránti rajongása volt az, ami Lottit 2015-ben az írás felé terelte. Első regényeiben a történelem meg nem oldott rejtélyei, titkai és különös fordulatai köré szőtte cselekményeit, nagy hangsúlyt fektetve az akkori hangulatok korhű és érzékletes megjelenésére. Ezzel párhuzamosan indította útjára Rizsporos Hétköznapok című divat- és életmódtörténeti blogját és a hozzá tartozó azonos című Facebook oldalt, illetve ezen a címen divattörténeti albumot is publikált, mely figyelmét fokozatosan a nőtörténelem témája felé irányította. A Rizsporos Hétköznapok sorozat második kötetében a hagyományosan elfogadott szerepeket (lány, feleség, anya, háziasszony stb.) betöltő nők történelmi mindennapjaival és olyan jelenségek, kettős mércék gyökerével foglalkozik, melyek a mai napig akadályozzák a nőket az önkifejezésben vagy megnehezítik érdekérvényesítésüket (bérkülönbségek, üvegplafon, áldozathibáztatás, „láthatatlan” munka problémája stb.). Harmadik, A női szexualitás története című kötetében pedig a társadalom számára legnehezebben felfogható női szerepet, a „szerető” azaz a saját szexualitással bíró nő történetét járja körbe.

„A női lélek, a női kollektív lélek ugyanúgy működik, mint az egyéni. Ha szorongás, fájdalom vagy diszfunkciók nyomorgatják, ugyanúgy kell eljárni, mint egy terápiában: visszamenni a múltba, és feltárni ezek eredetét. Hiszem, hogy a nőtörténelem megismerése, gyógyító hatású férfiaknak és nőknek egyaránt.”

Noha továbbra is tervez nőtörténelmi tárgyú könyveket írni, idővel nem csak a mindennapok története, de a kiemelkedő női életutak is érdekelni kezdték. Ennek jegyében indított „Igenanya” Zubor Rozi (újságíró, az Éva magazin online főszerkesztője) és Budai Lotti egy közös podcast sorozatot Micsoda nők voltak! címmel, amelyben híres, kiemelkedő életúttal rendelkező nők életét dolgozzák fel. A podcast 2022-ben elnyerte a tizenegy év után újraindított Kamera Hungária díjat is, szórakoztató podcast kategóriában. Zubor Rozival mellett 2022-ben közös könyvsorozatot is indítanak, melynek első része a Micsoda anyák voltak! – Híres nők a gyerekszobában címet viseli.

Rendszeresen publikál az IPM magazinban történelmi, nőtörténeti témában, cikkét, novelláját közölte az Éva magazin és a WMN.hu is.

Lotti magát sokszínű írónak tartja „tipikus Ikreknek”, akinek a változatosság és a tanulás az éltetőereje. Részben ezért is foglalkozott az elmúlt évek során az önismeret, a pszichológia és a spiritualitás, a keleti tanok összefüggéseivel, közös alkalmazhatóságával. Ennek okán született meg a Tök-Életlen életek sorozat, egy spirituális- lélektani regényfolyam, mely háromkötetben meséli el, egy harmincas magyar fiatal nő útkeresését és önismereti folyamatát . Ezzel egyidőben a történelmi regények műfajától sem vett búcsút, 2022-ben indul útjára Öt érzék sorozata, mely egy-egy régi mesterség (parfümkészítés, festés stb.) és vele egy érzékszerv (szaglás, látás, tapintás, stb.) motívuma köré épül.

Lotti 1986-ban Szolnokon született, de gyerekkora nagy részét már Budapesten töltötte. Jogi egyetemet végzett, de sosem praktizált, elleneben rövid ideig művészettörténetet és divattervezést is tanult, majd sok más téren is kipróbálta magát. „Bár türelmesebb lenne a társadalom az útkeresőkkel. Sokkal több esélyünk van megtalálni, mi az amit igazi lelkesedéssel és elhivatottsággal tudunk csinálni, ha van lehetőségünk megtapasztalni, hogy mi az, ami nem nekünk való.” – vallja erről.

Megjelent könyvei:

Geopen Kiadó:
A kegyencnő hálószobája 2016
A magányos trónörökösnő 2016

Álomgyár Kiadó:
Shirzan szerelme 2017
Shirzan bosszúja 2018
A nyugati szerető (A szamuráj lánya I.) 2018
A párizsi gésa (A szamuráj lánya II.) 2018
Édes ébredés (A szerelem rabszolgái I.) 2019
Édes lázadás (A szerelem rabszolgái II.) 2020
Akik poggyász nélkül utaznak (Tök-életlen életek I.) 2021
Ahová a holdam is velem jön (Tök-életlen életek II.) 2021
Amit magammal viszek (Tök-életlen életek III.) 2022
Női divat és hálószobatitkok a 18-19. századból (Rizsporos Hétköznapok I.) 2019
Női életutak és mindennapok a történelemben (Rizsporos Hétköznapok II.) 2020
A női szexualitás története (Rizsporos Hétköznapok III.)2021
Micsoda anyák voltak! – Híres nők a gyerekszobában 2022 októbere
A parfümkészítő (Öt érzés sorozat I.) 2022 novembere

Díjai:

Kamera Hungária díj 2022
Aranykönyv jelölés 2019

Facebbok: https://www.facebook.com/Budai.Lotti/
Intagram: https://www.instagram.com/budai_lotti/?hl=hu

Leírás

A festőművész - Öt érzék - Színek Budai Lotti
Kötési mód keménytábla
Kiadó Álomgyár Kiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelme 416 oldal
Méret 135 mm x 205 mm x 0 mm
Vonalkód 9789635707003

Vélemények

Erről a könyvről még nem érkezett vélemény.